Bivši tužilac priznao nepristojno ponašanje na ulici

Policija nije navela o kakvom nepristojnom ponašanju je riječ, dok mediji navode da je bivši tužilac 12. avgusta kasno uveče masturbirao na ulici
2 komentar(a)
Južna Koreja policija, Foto: Shutterstock
Južna Koreja policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.08.2014. 11:35h

Bivši glavni tužilac jednog ostrva Južne Koreje priznao je da se nepristojno ponašao na ulici i da ga je "veoma sramota" zbog toga, izjavio je danas u Seulu njegov advokat.

Kim Su-čang je podnio ostavku početkom nedjelje na mjesto glavnog tužioca južnokorejskog ostrva Đeđu. Njegovo priznanje je došlo nakon što je policija saopštila da je utvrđeno da je Kim osoba koja je na snimku jedne sigurnosne kamere uhvaćena kako "obavljala nepristojno djelo na ulici", prenosi agencija Jonhap.

Policija nije navela o kakvom nepristojnom ponašanju je riječ, dok mediji navode da je bivši tužilac 12. avgusta kasno uveče masturbirao na ulici. Slučaj policiji je prijavila jedna srednjoškolka. Kim je dan kasnije priveden.

On se tada lažno predstavio i dao ime svog brata, ali je kasnije pušten, pošto je priznao kako se zove. Policija je navela da će tražiti od tužilaštva podizanje optužnice. Ukoliko bude osuđen, Kimu prijeti do godinu dana zatvora. Istraga je sprovedena na osnovu pregleda bezbjednosnih kamera na ulici i svjedočenja policajaca koji su ga te večeri uhvatili na djelu.

Kimov advokat je rekao da njegov klijent prihvata rezultate istrage i da se izvinjava što je "šokirao i razočarao javnost". "Kim se osjeća osramoćeno i planira da se liječi od tog razvratnog ponašanja", rekao je advokat Mun Seung-jun.

Bonus video: