Njemački državljanin osuđen na smrt u Kini

Osuđeni je u junu 2010. na sred ulice u Sjamenu nožem i čekićem ubio bivšu prijateljicu iz studentskih dana i njenog partnera
0 komentar(a)
Kina,, Foto: Shutterstock
Kina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.08.2014. 15:57h

Njemački državljanin osuđen je u Kini na smrt pošto je proglašen krivim za ubistvo s predumišljanjem, a ta vijest je naišla na protivljenje Berlina.

Portparol njemačkog Ministarstva inostranih poslova Martin Šefer istakao je da se zvanični Berlin kategorično protivi osudi svog državljanina na smrt.

Šefer je naveo da je neimenovanom Njemcu, kineski sud u Sjamenu u utorak dostavio presudu i dodao da na presudu može da se uložiti žalba, prenijela je agencija AP.

Američka agencija je provjerila vijest i javila da neimenovani muškarac koji je podigao slušalicu u Višem Narodnom Sudu u Sjamenu, potvrdio da je Njemac osuđen na smrt prethodnog dana u Kini, ali je odbio da saopšti više detalja o slučaju niti je želio da se predstavi.

Portparol njemačkog ministarstva rekao je da će zvanični Berlin učiniti šta može da obezbijedi da ta smrtna kazna bude preinačena ili da ne bude sprovedena.

Njemački mediji pišu da je 36-godišnji student kineskog jezika iz Minhena u junu 2010. na sred ulice u Sjamenu nožem i čekićem ubio bivšu prijateljicu iz studentskih dana i njenog partnera.

I ubijeni je bio Njemac, a njegova partnerka je imala venecuelansko državljanstvo.

Bonus video: