porodica Ranguti

Pronašli djecu 10 godina nakon što su nestala u cunamiju

Arif i Rodatul su nestali u cunamiju koji je pogodio zapadnu provinciju Ace, a gotovo deceniju su bezuspješno tragali za njima
51 pregleda 0 komentar(a)
Indonezija, cunami, Foto: Screenshot (YouTube)
Indonezija, cunami, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.08.2014. 20:10h

Posljedice katastrofalnog cunamija u Indoneziji na svojoj koži je osjetila i porodica Ranguti, koja je svoje dvoje djece pronašla poslije deset godina.

Džamalija i Septi su u junu poslije dojave rođaka uspjeli da pronađu ćerku, Rodatul, a dva mjeseca kasnije u porodicu se vratio i sin, Arif.

Arif i Rodatul su nestali u cunamiju koji je pogodio zapadnu provinciju Ace, a gotovo deceniju su bezuspješno tragali za njima.

Poslije pronalaska ćerke, Rangutijevi su se pojavili u jednoj od najgledanijih emisija na lokalnoj televiziji, što im je pomoglo u pronalaženju sina.

“Da, to je naš sin, pripremamo se da ga vratimo kući. Molila sam se svake noći, vjerovala sam da je moje dijete živo“, istakla je Džamalija.

Arif je bio beskućnik nekoliko godina, a pronašli su ga i udomili Lana Bestari i Vindu Fadžri, koji su mu dozvolili da spava u njihovom kafiću nekoliko mjeseci, hranili ga i donosili mu odjeću.

“Vidjeli smo na televiziji sliku dječaka koji je nestao i prepoznali smo da je to Učok, kako smo nazvali Arifa“, navela je Bestarijeva.

Porodica Ranguti vjeruje da je njihovu djecu spasao ribar, koji ih je potom odveo na ostrva Banjak. On je želio da ih usvoji, ali kako njegova porodica nije imala dovoljno sredstava, Arif je bio prepušten životu na ulici.

Katastrofalni cunami je 2004. godine u Indoneziji usmrtio 170.000 ljudi i desetine hiljada u okolnim državama.

Preporučujemo za Vas