Netanjahu neće prihvatiti sporazum; Protesti u Tel Avivu, žele kraj krize u Gazi

Na ulicama Tel Aviva izašlo je nekoliko hiljada Izraelaca radi podrške mirovnim razgovorima sa Palestinskom upravom
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2014. 14:33h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da neće prihvatiti sporazum o prekidu vatre koji ne uzima u obzir "bezbjednosne potrebe Izraela".

"Nećemo prihvatiti sporazum o prekidu vatre, ako ne bude bilo konkretnog odgovora za naše bezbjednosne potrebe", rekao je Netanjahu na početku sjednice izraelske vlade.

Danas u Kairu izraelska i palestinska delegacija vode direktne pregovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

"Ako Hamas misli da može da pretvori svoje vojne gubitke u političku pobjedu, vara se", kazao je izraelski premijer.

On je rekao da će, "dok se ne vrati mir, Hamas nastaviti da pati" i da se taj radikalni palestinski pokret vara ako misli da Izrael nije dovoljno odlučan.

Protesti u Tel Avivu, žele kraj krize u Gazi

Na ulicama Tel Aviva izašlo je nekoliko hiljada Izraelaca radi podrške mirovnim razgovorima sa Palestinskom upravom u cilju okončanja konflikta u Gazi.

To su najveći protesti u Izraelu od početka operacije "Zaštitna ivica", 8. jula, u kojoj je poginulo najmanje 1.980 Palestinaca i 67 Izraelaca, prenose agencije.

Demonstracije su organizovale ljevičarska partija Merec i grupa "Mir sada", koja se protivi izgradnji jevrejskih naselja na okupiranoj teritoriji i komunistička partija Hadaš.

Demonstranti su optužili vladu premijera Benjamina Netanjahua da odbija da pregovara sa šefom Palestinske uprave Mahmudom Abasom.

Galerija

Bonus video: