Papa tiho, ali jasno pokazao protivljenje abortusu

Papa je pognuo glavu i pomolio se pred spomenikom koji se sastoji od bašte sa jednostavnim bijelim drvenim krstovima
0 komentar(a)
papa Franjo, Seul, Foto: Beta/AP
papa Franjo, Seul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.08.2014. 11:36h

Papa Franjo obično izbjegava osjetljiva kulturološka pitanja poput abortusa, tvrdeći da je doktrina crkve o svetosti života dobro poznata i da više voli da ističe druge aspekte crkvenog učenja, ali je danas tokom posjete Južnoj Koreji u tišini, ali jasno pokazao protivljenje abortusu.

On se zaustavio kod spomenika abortiranim fetusima da se pomoli dok je obilazio centar u kome su smještene osobe sa ozbiljnim genetskim poremećajima koji često služe da se opravda abortus, prenijele su svjetske agencije.

Papa je pognuo glavu i pomolio se pred spomenikom koji se sastoji od bašte sa jednostavnim bijelim drvenim krstovima, a zatim je razgovarao sa jednim aktivistom za borbu protiv abortusa koji nema ruke i noge.

On je, takođe, nekoliko sati davao blagoslov Korejcima koji žive u centru Kotongne (što na korejskom zanči selo cvijeća).

Neke organizacije za ljudska prava su kritikovale odluku da se u papinu posjetu uključi obilazak ovog centra, koji se nalazi oko 90 kilometara južno od Seula, jer smatraju da se njime izoluju i getoizuju osobe sa smetnjama u razvoju.

Bonus video: