Brazil: Pao avion, poginuo predsjednički kandidat

Avion tipa "Cesna 560XL" izgubio je kontakt sa kontrolom leta dok se pripremao da sleti
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2014. 19:15h

Eduardo Kampos, brazilski socijalistički predsjednički kandidat, poginuo je kada se njegov avion srušio na stambenu četvrt u Santosu, priobalnom gradu na jugoistoku Brazila, javila je brazilska televizija Globo.

Prethodno su mediji javili da se na stambenu četvrt u Santosu srušio helikopter i da ima poginulih, ali da im se još ne zna tačan broj.

Kampos je bio u avionu tipa cesna 560XL u kome je putovalo ukupno sedam osoba - pet putnika i dva pilota, i svi su poginuli, prema brazilskim vazduhoplovnim snagama, kako prenosi Globo.

Kampos (49), kandidat Brazilske socijalističke stranke (PSB) za predsjedničke izbore u oktobru, često je koristio taj avion u kampanji. Prema navodima u avionu s Kamposom bili su i jedan novinar, zvanični fotograf i Kamposov vozač.

Vatrogasci iz Santosa saopštili su ranije da u nesreći ima najmanje 10 povrijeđenih. Lokalni mediji su javili da su tri kuće u plamenu.

Na mjestu udesa nalazi se policija i pripadnici službe spassavanja. Grad Santos je 70 kilometara jugoistočno od Sao Paula.

Avion je poletio sa aerodroma u Rio de Žaneiru ka gradu Guaruži, blizu Santosa, saopštila je brazilske vazduhoplovne snage.

Prema tom saopštenju kontrola leta izgubila je kontakt s avionom kada nije mogao da sleti u Guaruži zbog lošeg vremena. Navodi se da je otvorena istraga da se ispita uzrok nesreće.

Kampos je bio oženjen i ima petoro djece. Prema anketama bio je treći u trci za predsjedničke izbore koji se održavaju 5. oktobra.

Galerija

Bonus video: