Kao u filmu

Spektakularno bjekstvo iz zatvora: Više od 300 robijaša na slobodi

Oni su pobjegli tokom oružanog napada na zatvor organizovanom radi oslobađanja Kliforda Branda, člana bogate porodice koji je u zatvoru od 2012. zbog više otmica
1 komentar(a)
Haiti, bjekstvo iz zatvora, Foto: Beta/AP
Haiti, bjekstvo iz zatvora, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.08.2014. 19:19h

Više od 329 zatvorenika pobjeglo je nakon napada na zatvor u Haitiju koji je organizovan radi oslobađanja sina poznatog biznismena, rekli su danas zvaničnici.

Policija je pokrenula potragu i zatražila pomoć Interpola, kao i od vlasti susjedne Dominikanske Republike i Jamajke, jer se vjeruje da su neki bjegunci već u tim zemljama, rekao je šef policije Godson Orelus na konferenciji za novinare.

Vlasti su do sada uspjele da uhvate samo 10 zatvorenika, koji su pobjegli juče tokom oružanog napada na zatvor Kroa-de-Buket, u predgrađu Port-o-Prensa, organizovanom radi oslobađanja Kliforda Branda, člana bogate porodice koji je u zatvoru od 2012. godine zbog više otmica.

Ponuđena je novčana nagrada u iznosu od 25.000 dolara za informaciju koja bi vodila hapšenju Brandta.

"To je spektakularno bjekstvo. Stotinak zatvorenika je u nedjelju pobjeglo", izjavio je ranije neimenovani vladin zvaničnik.

Mještani koji žive nadomak zatvora, inače najbolje obezbijeđenog u zemlji, navode da su zatvorenici trčali na sve strane poslije nereda u zgradi u kojoj se čula žestoka pucnjava.

Ne navodi se da li je bilo žrtava i povrijeđenih u sukobu.

Prije bjekstva, u zatvoru je bilo skoro 900 zatvorenika. Zatvor je izgrađen pomoću donacije Kanade od 5,7 miliona dolara.