Sirija: U napadima stradalo 10 civila, uključujući djecu

Dopisnik AFP-a je u kasnijem obilasku tog područja ustanovio da je u vazdušnim napadima režima takođe teško oštećen stari dio Alepa
1 komentar(a)
Alepo, Foto: Beta/AP
Alepo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.08.2014. 18:22h

U vazdušnim udarima sirijske vojske na djelove grada Alepa koje kontrolišu islamski militanti poginulo je danas desetoro civila, uključujući jednu četvoročlanu porodicu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Dopisnik agencije AFP je u kasnijem obilasku tog područja ustanovio da je u vazdušnim napadima režima takođe teško oštećen stari dio Alepa, drugog po veličini grada u Siriji.

Opservatorija, sa sjedištem u Londonu, saopštila je da je na dio grada koji kontrolišu pobunjenici bačeno pet bombi, pri čemu je stradalo desetoro civila, među kojima su i jedan muškarac, njegova žena i dvoje dece, kao i još troje djece i jedna žena.

Lokalno stanovništvo i Opservatorija su i u subotu javili da su izvršeni vazdušni udari na Alepo, pri čemu je poginulo 16 ljudi, među kojima i četvoro djece.

Od kada je džihadistička grupa Islamska država prije dva meseca pokrenula ofanzivu u susjednom Iraku, snage sirijskog režima žestoko bombarduju uporišta džihadista koji kontrolišu dio teritorije na istoku i sjeveru Sirije.

Bonus video: