Tramp: Pozitivna poruka sa parade u Pjongjangu, hvala Kimu

Američki predsjednik je kazao da će sa liderom Sjeverne Koreje "dokazati da svi griješe"
1 komentar(a)
parada pjongjang, Foto: Reuters
parada pjongjang, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2018. 18:41h

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je da je Sjeverna Koreja poslala "veliku i veoma pozitivnu" poruku time što nije prikazala nijednu od svojih interkontinentalnih balističkih raketa na vojnoj paradi održanoj povodom 70. godišnjice od svog osnivanja.

"Hvala predsjedniku Kimu", naveo je Donald Tramp na Tviteru misleći na sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

BBC je prethodno prenio da su pojedini analitičari uoči parade predviđali da će sjevernokorejski vođa ublažiti ton kada je u pitanju pokazivanje vojnog arsenala, nakon samita sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

"Tema je bila mir i ekonomski razvoj", naveo je na Tviteru Tramp i dodao da stručnjaci veruju da je Sjeverna Koreja isključila prikazivanje nuklearnih raketa kako bi pokazala predsjedniku SAD svoju posvećenost denuklearizaciji.

Dodao je da će, zajedno sa Kimom, "dokazati da svi griješe", prenosi Tanjug.

"Nema ničeg poput dobrog dijaloga dvije osobe koje su naklonjene jedna drugoj! Mnogo bolje nego prije nego što sam stupio na dužnost", ocijenio je Tramp.

CNN je prenio da su desetine vojnih vozila i vojnici paradirali u centru prijestonice Pjongjanga pred masom ljudi koja ih je pozdravljala, a Kim je paradu posmatrao sa balkona na kojem su mu društvo pravili visoki zvaničnici.

Bonus video: