Avion sa ljekarom oboljelim od virusa ebole stigao u SAD

SAD veoma ozbiljno razmatraju rizik od smrtonosnog virusa ebole i preduzimaju adekvatne mjere, izjavio je juče američki predsjednik Barak Obama
0 komentar(a)
Bolnica, Kent Brentli, Ebola, Foto: Reuters
Bolnica, Kent Brentli, Ebola, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.08.2014. 10:24h

Avion u kojem se nalazi američki humanitarni radnik obolio od smrtonosnog virusa ebole danas je doletio u avio bazu u Džordžiji.

Kako su prenijeli lokalni mediji, privatni avion sa oboljelim doktorom Kentom Brentlijem sletio je na aerodrom u bazi u blizini Atlante. Dočekao ga je konvoj vozila koja su se potom udaljila od aviona. Brentli je prebačen u karantin u bolnici u Atlanti.

SAD veoma ozbiljno razmatraju rizik od smrtonosnog virusa ebole i preduzimaju adekvatne mjere, izjavio je juče američki predsjednik Barak Obama.

On je dodao da će zbog toga neki učesnici na samitu afričkih zemalja koji se održava u Vašingtonu biti testirani iz predostrožnosti.

Širenje epidemije ebole u zapadnoj Africi je van kontrole, ali može biti zaustavljeno, izjavila je ranije danas generalna direktorka Svjetske zdrvastvene organizacije (SZO) Margaret Čan.

Ona je na sastanku u prijestonici Gvineje Konakriju sa predsjednicima te zemlje, Liberije, Sijera Leonea i Obale Slonovače izrazila zabrinutost zbog širenja ove smrtonosne epidemije.

Prema najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, ukupan broj žrtava ebole na zapadu Afrike porastao je na 729.

Bonus video: