Ginekolog godinama tajno snimao pacijentkinje

Nikita Levi, ginekolog koji je niz godina radio na Džon Hopkinsu, fotografisao je i snimao svoje pacijentkinje pomoću malog fotoaparata sakrivenog u nalivperu
13 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2014. 08:39h

Jedan od najuglednijih medicinskih fakulteta u Sjedinjenim Državama isplatiće 190 miliona dolara hiljadama žrtava nastranog ginekologa koji je svoje pacijentkinje fotografisao i snimao bez njihova znanja.

Advokati koji su zastupali oko 8.500 tužiteljki rekli su da je sud u Baltimoru, gdje se nalazi univerzitet Džon Hopkins na kome je i fakultet medicine, prihvatio je odštetni zahtjev.

Nikita Levi, ginekolog koji je niz godina radio na Džon Hopkinsu, fotografisao je i snimao svoje pacijentkinje pomoću malog fotoaparata sakrivenog u nalivperu.

Levi je u februaru 2013. izvršio samoubistvo, dvije sedmice nakon izbijanja skandala. Policija je u njegovom računaru pronašla "veliku količinu dokaza".

"Kada su saznale šta im je doktor Levi uradio, naše klijentkinje su bile ponižene. Sada ćemo, zahvaljujući odšteti, moći da počnemo proces izlječenja", navode advokati u saopštenju.

Bonus video: