Bajato meso u Mekdonaldsu i KFC-u

Lokalni mediji navode da je namirnicama koje je kompanija Šangaj Husi Fud (Shanghai Husi Food) isporučivala restoranima istekao rok trajanja
1 komentar(a)
Mekdonalds, Foto: Shutterstock
Mekdonalds, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2014. 10:19h

Šangajska administracija za hranu i lijekove suspendovala je isporuke dobavljača mesa za lance brze hrane Mekdonals (McDonald's) i KFC.

Lokalni mediji navode da je namirnicama koje je kompanija Šangaj Husi Fud (Shanghai Husi Food) isporučivala restoranima istekao rok trajanja i da su povučene iz bezbjednosnih razloga, prenosi Kineski radio internacional.

Reporteri koji su uspjeli da uđu u kompaniju dobavljača navode da su vidjeli jasnu evidenciju o prepakivanju goveđeg i pilećeg mesa kojem je istekao rok upotrebe. Na novim pakovanjima prolongiran je rok trajanja za godinu dana.

Inspektori šangajske Administracije za hranu i lijekove odmah su se uputili u kompaniju dobavljača, ali im nije bio dozvoljen ulaz, pa je poslije jedan sat morala da interveniše i policija.

Predstavnici dobavljača naveli su u svom saopštenju da njihova služba kontrole radi po propisima i da će u potpunosti sarađivati sa inspektorima.

Bonus video: