Obama: SAD i Kina da bolje sarađuju povodom Sjeverne Koreje

SAD traže od Kine, najmoćnijeg saveznika Sjeverne Koreje, da zauzme tvrđi stav prema nuklearnom programu Pjongjanga, navodi agencija Asošiejtid pres
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2014. 08:17h

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da SAD i Kina moraju unaprijediti međusobnu komunikaciju i koordinaciju u rješavanju problema nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

Obama i kineski predsednik Si Đinping razgovarali su juče telefonom, saopštila je Bijela kuća dodajući da će se dva predsednika sastati u novembru tokom regionalnog ekonomskog samita u Pekingu.

SAD traže od Kine, najmoćnijeg saveznika Sjeverne Koreje, da zauzme tvrđi stav prema nuklearnom programu Pjongjanga, navodi agencija Asošiejtid pres.

Obama i Si su takođe razgovarali o saradnji dvije zemlje u vezi s iranskim nuklearnim pitanjem, a Obama je rekao sagovorniku da Iran mora preduzeti korake da dokaže da njegov nuklearni program ima mirnodopsku namjenu.

Bijela kuća saopštila je i da je Obama rekao Siju da je posvećen konstruktivnom rješavanju razlika izmedju dvije zemlje.

Bonus video: