SAD: Otac ubio četvoro svoje djece i dvije odrasle osobe

Osumnjičeni ubica se predao, pošto ga je policija tri sata držala opkoljenog, nakon kratke potjere. Naposletku, on je izašao iz kola, podigao ruke i kleknuo
79 pregleda 1 komentar(a)
SAD ubistvo, Teksas ubistvo, Foto: Reuters
SAD ubistvo, Teksas ubistvo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2014. 08:06h

Jedan muškarac ubio je, u kući u predgrađu Hjustona, četvoro svoje djece, kao i dvoje odraslih ljudi koji su bili sa njima, a teško ranio je svoju petnaestogodišnju kćer, saopštila je američka policija.

Povrijeđena tinejdžerka, iako ranjena u glavu, uspjela je da pozove policiju i upozori da njen otac planira da ode u kuću djede i babe da ih ubije, rekao je policajac Tomas Džililend iz šerifove kancelarije u okrugu Haris u Teksasu.

Osumnjičeni ubica se predao, pošto ga je policija tri sata držala opkoljenog, nakon kratke potjere. Naposletku, on je izašao iz kola, podigao ruke i kleknuo.

Prema riječima policajca Džililenda, predaji su prethodila "dva sata neprestanog razgovora sa muškarcem, koji je držao pištolj uperen sebi u glavu nakon što je upravo ubio šestoro ljudi".

Džililend je muškarca opisao kao bradatog tridesetogodišnjaka koji je "hladan kao špricer".

Iz šerifove kancelarije je saopšteno da su policajci iz obližnje stanice pozvani u srijedu uveče po lokalnom vremenu, i u kući iz koje je došao poziv našli petoro mrtvih.

Šesta žrtva, dijete, preminula je u bolnici.

Ubijeni su dječaci od četiri i četrnaest godina, djevojčice od sedam i devet godina, muškarac od 39 i žena od 33 godine, rekao je Džililend.

Prema njegovim riječima, ubica i njegova žena se razvode, u lošim su odnosima, i ona se u vrijeme tragedije nalazila izvan Teksasa.

Sva djeca bila su njihova, a dvoje je bilo usvojeno.

"Čini se da ovo što se desilo proističe iz raspada porodice, sudeći po onom što nam je rekao svjedok", rekao je novinarima zamjenik šefa policijske stanice Mark Herman, ne pojasnivši svoju izjavu.

Identiteti ubijenih i ubice nisu saopšteni. Nije rečeno u kakvoj su vezi sa njima bile dvije odrasle osobe koje su ubijene.

Džililend je rekao da je ranjena djevojka "u veoma kritičnom stanju".

Bonus video: