SAD: Snažna oluja usmrtila petoro

"Kuće su potpuno uništene. Jednu je vjetar podigao 150 metara u vazduh i srušio je u istoj ulici na kuću preko puta", kaže Bargabos
0 komentar(a)
Smitfild, Njujork, Foto: Beta/AP
Smitfild, Njujork, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2014. 17:20h

U naletu snažne oluje na sjeveru američke savezne države Njujork su poginule najmanje četiri osobe, dok je više od 70.000 ljudi ostalo bez električne energije.

Četiri stanovnika gradića Smitfild su pronađena mrtva nakon što je moćna oluja protutnjala kroz to mjesto i potpuno uništila nekoliko kuća, prenio je BBC.

Gradonačelnik Smitfilda Rič Bargabos je za lokalne novine izjavio da su poginuli majka i njena četveromjesečna beba, rođak te porodice i jedan njihov komšija.

"Kuće su potpuno uništene. Jednu od njih je vjetar podigao 150 metara u vazduh i srušio je u istoj ulici na kuću preko puta", naveo je Bargabos.

Šerif okruga Medison Alen Rajli je za lokalne mediji izjavio da spasioci pretražuju ruševine kako bi našli druge moguće žrtve.

Oluja je pogodila i saveznu državu Merilend, gdje je u ljetnjem kampu poginuo jedan dječak kad je na njega palo drvo. U toj nesreći su povrijeđena i šestorica njegovih drugova.

Meteorolozi navode da je u državi Njujork vjetar dostizao brzinu od najmanje 100 kilometara na sat, kao i da je moguće da je bilo nekoliko manjih tornada, koji su registrovani i u državama Ohajo i Pensilvanija.

Bonus video: