Debata

Baku: OEBS o borbi protiv ksenofobije i ekstremizma

"Narod neće slijediti radikalne vođe, ako su uvjereni da još ima onih kojima je stalo do njih, istakao je predsjednik PS OEBS Ranko Krivokapić
9 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 29.06.2014. 19:57h

Rastuća plima ekstremizma, radikalizma i ksenofobije i prijetnje bile su tema današnje debate na 23. godišnjoj Parlamentarnoj skupštini OEBS u Bakuu.

"Oko 300 parlamentaraca iz više od 50 država članica OEBS, učestvovalo je u razgovoru o najboljim načinima borbe protiv ekstremne netolerancije, a mnogi od njih naglasili su potrebu da se ne reaguje samo na izražene simptome, već da problem treba sasjeći u korijenu", navodi se u saopštenju OEBS.

Otvarajući debatu, predsjednik Parlamentarne skupštine (PS) OEBS i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, pozvao je političare da razmotre kakve bi posljedice njihovi predlozi mogli da imaju na podsticanje ili suzbijanje ekstremizma, radikalizma i ksenofobije.

"Narod neće slijediti radikalne vođe, ako su uvjereni da još ima onih kojima je stalo do njih i ako se sprovede politika koja ih neće ostaviti u očajanju", istakao je Krivokapić.

Emin Onen, potpredsjednik PS OEBS-a i šef turske delegacije, podsjetio je na nekoliko rezolucija koje su zemlje učesnice usvojile posljednjih godina, a koje najavljuju borbu protiv radikalizma i ksenofobije ili podržavaju edukaciju u suočavanju s ovim problemom, dodaje se u saopštenju.

"Dobra volja je tu, samo je treba sprovesti u djelo", zaključio je Onen.

Preporučujemo za Vas