Na otvaranju SP u Brazilu u svečanoj loži zamalo došlo do pucnjave

Na stadionu je u tom trenutku bilo oko 60.000 gledalaca, a utakmicu je širom svijeta, u direktnom TV prenosu pratilo više stotina miliona gledalaca
2 komentar(a)
Brazil, Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Foto: Reuters
Brazil, Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2014. 12:30h

Tokom utakmice između Brazila i Hrvatske kojom je 12. juna u Sao Paulu otvoreno Svjetsko prvenstvo u fudbalu, iza kulisa se odvijala prava drama. Agencija Associated Press navodi da je policijski snajperista tražio odobrenje svojih nadređenih da zapuca na naoružanog muškarca koji je viđen kako se u svečanoj loži približava predsjednici Brazila Dilmi Rusef, prenosi Jutarnji list.

Ona je u loži bila smještena u društvu niza visokih zvanica, među kojima je bio i hrvatski premijer Zoran Milanović.

Snajperista nije dobio odobrenje, a za osumnjičenog se ispostavilo da je njegov kolega policajac.

Na stadionu je u tom trenutku bilo oko 60.000 gledalaca, a utakmicu je širom svijeta, u direktnom TV prenosu pratilo više stotina miliona gledalaca.

Policajac snajperista je navodno pomislio da je riječ o nekome ko se maskirao u policajca. Odmah je javio nadređenima, koji su mu naredili da ne preduzima ništa dok ne provjere o čemu je riječ

Druge detalje nije htio da otkrije.

Policajac snajperista je navodno pomislio da je riječ o nekome ko se maskirao u policajca. Odmah je javio nadređenima, koji su mu naredili da ne preduzima ništa dok ne provjere o čemu je riječ.

Nekoliko minuta kasnije, jedan od policajaca je putem videonadzora identifikovao muškarca kao policajca za kojeg se naknadno ispostavilo da je po svečanoj loži šetao u potrazi za navodnom bombom, s obzirom da je stigla dojava, očigledno lažna, piše Jutarnji list.

Bonus video: