Miranda iz "Seks i grad" počela političku karijeru: "Kuomo je korumpirani korporativni demokrata"

Nikson je pokušala ocrniti Kuoma kao karijernog političara i insajdera u establišmentu, dok je njen suparnik u pravi plan stavio nedostatak iskustva glumice u politici te je optužio da potcjenjuje izazove vođenja države
60 pregleda 0 komentar(a)
Sintija Nikson, Foto: Reuters
Sintija Nikson, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2018. 14:41h

Glumica Sintija Nikson optužila je guvernera Njujorka Endrua Kuoma da je politički "insajder" i "korumpirani korporativni demokrata", prenosi u četvrtak dpa i dodaje da se dvojac u srijedu uveče suočio u direktnoj debati tokom kampanje za demokratskog kandidata za guvernera te države.

Zvijezda serije "Seks i grad" i guverner na odlasku Kuomo učestvovali su u prvoj direktnoj debati od 2006. Oboje vode snažnu kampanju uoči izbora u novembru, na polovini mandata predsjednika Donalda Trumpa, kada će se birati novi sastav Predstavničkog doma i Senata te brojni zvaničnici na saveznom i lokalnom nivou.

Nikson je pokušala ocrniti Kuoma kao karijernog političara i insajdera u establišmentu, dok je njen suparnik u pravi plan stavio nedostatak iskustva glumice u politici te je optužio da potcjenjuje izazove vođenja države.

"Moja suparnica živi u svijetu fikcije, ja živim u svijetu činjenica", kazao je Kuomo.

Nikson je u debati naglašavala svoju aktivističku angažovanost na pitanju jednakosti braka u državi Njujork i dodala da "iskustvo ne znači ništa ukoliko zapravo niste dobri u upravljanju".

Ta 52-godišnja glumica je kao svoje priorite navela poboljšanje zdravstva, zaustavljanje masovnog slanja ljudi u zatvore i unaprjeđenje mreže podzemne željeznice u gradu Njujorku.

U anketama, 60-godišnji Kuomo, koji se nadmeće za treći mandat kao guverner, kod birača uživa golemu prednost u odnosu na Nikson koja je početnica u politici. Kuomo dolazi iz demokratske porodice. Njegov otac je takođe bio guverner Njujorka.

Tokom debate je kazao da se neće nadmetati za predsjednika 2020. ukoliko ponovo bude izabran za guvernera Njujorka. Izbori za demokratskog kandidata održaće se 13. septembra, a za guvernera Njujorka 6. nopvembra, prenosi agencija Hina.

Bonus video: