Još jedan savjetnik napušta Trampa

Tramp je rekao da je dugo radio s Donom Makganom i da cijeni njegov rad, i nije dao dalje naznake oko razloga za njegov odlazak niti je naveo ko će ga zamijeniti na tom mjestu
2 komentar(a)
Don Makgan, Donald Tramp, Foto: Reuters
Don Makgan, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2018. 17:03h

Američki predsjednik Donald Tramp najavio je danas skorašnji odlazak pravnog savjetnika Bijele kuće Dona Makgana, u trenutku kada istraga specijalnog tužioca Roberta Mulera postaje sve veća prijetnja za predsjednika SAD i njegove saradnike.

"Pravni savjetnik Bijele kuće Don Makgan napustiće svoje mjesto na jesen, ubrzo poslije potvrde (nadam se) postavljenja Breta Kavana za sudiju Vrhovnog suda", napisao je Tramp u tviter poruci.

Tramp je rekao da je dugo radio s Donom Makganom i da cijeni njegov rad, i nije dao dalje naznake oko razloga za njegov odlazak niti je naveo ko će ga zamijeniti na tom mjestu.

Ova objava data je dvije nedjelje poslije otkrića Njujork tajmsa prema kojem je Makgan u velikoj mjeri sarađivao s istragom koju je vodio tim specijalnog tužioca Mulera oko sumnji da je postojao dosluh Trampovog izbornog štaba i Rusije, pred izbore 2016. godine.

Tramp stalno govori da je Mulerova istraga lov na vještice, a poslije objavljivanja članka rekao je da je dozvolio Makganu da svjedoči i da nema šta da krije.

Bonus video: