Hilari Klinton: Još bez odluke o kandidaturi 2016.

Agencija AP navodi da Hilari Klinton već ima razvijenu mrežu pristalica i finansijera i da za razliku od 2008. nema ozbiljnog protivkandidata među demokratama
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2014. 10:56h

Hilari Klinton, iako insistira na tome da još nije donijela odluku o predsedničkoj kandidaturi 2016, sve više razloga iznosi zašto bi to trebalo da učini.

Insistiranje republikanca na istrazi o terorističkom napadu u Bengaziju, kada su život izgubile američke diplomate, i njenoj odgovornosti, podstiče je na kandidovanje, rekla je bivša američka kancelarka Hilari Klinton.

Kaže da zna kako da vodi kampanju pošto je izgubila stranačke izbore za nominaciju 2008. godine od sadašnjeg predsjednika Baraka Obame, a kandidaturom bi uradila nešto za žene i djevojčice za koje osjeća da ih je razočarala te godine.

S druge strane, Hilari Klinton kaže da postoje i razlozi da se ne kandiduje, prenosi RTS.

"Zaista volim svoj život. Volim to što radim. Uzbuđena sam što ću postati baka na jesen", rekla je Klinton tokom turneje na kojoj predstavlja svoju knjigu "Teški izbori".

U nastupima i intervjuima, bivša prva dama jasno je stavila do znanja da je već ozbiljno razmatrala ponovnu kandidatu za predsjednika SAD.

Agencija AP navodi da Hilari Klinton već ima razvijenu mrežu pristalica i finansijera i da za razliku od 2008. nema ozbiljnog protivkandidata među demokratama.

Gostujući na televiziji ABC, na pitanje o istrazi republlikanaca o njenoj ulozi tokom terorističkog napada u Bengaziju, Hilari Klinton je istakla da joj je to dalo podstrek.

"To je još jedan razlog da se kandidujem, zato što ne vjerujem da naša velika zemlja treba da igra u nižoj ligi. Treba da budemo u prvoj", rekla je bivša državna sekretarka.

U svojim memoarima je navela i da u njenoj stranci postoji pogrešna rodna politika. Pošto je republikanski kandidat Džon Mekejn kao svoju kandidatkinju za potpredsjednika predastavio Saru Pejlin, Obamini saradnici su tražili od nje da je napadne.

"Tada sam rekla: 'Da je napadnem zbog čega? Zato što je žena?", napisala je Hilari Klinton.

Bonus video: