Tokom proslave

Sedmorica uhapšena zbog napastvovanja žena u Kairu

Uhapšeni su optuženi i za učestvovanje u još tri slučaja seksualnog uznemiravanja
0 komentar(a)
Trg Tahrir, Kairo, Sisi, Foto: Reuters
Trg Tahrir, Kairo, Sisi, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2014. 16:28h

Egipatska policija uhapsila je sedmoricu muškaraca, optuženih za seksualno napastvovanje žena na trgu Tahriri u Kairu tokom ceremonije povodom inauguracije predsjednika Abdela Fataha al Sisija, saopštili su danas zvaničnici.

U mđuvremenu, snimak jednog od tih napada, objavljen na društvenim mrežama, izazvao je gnjev egipatske i svjetske javnosti.

Na snimku je prikazana grupa muškaraca koja je opkolila mladu ženu iscijepane odjeće i s modricama, dok je policija sprovodi do vozila Hitne pomoći, poslije napada na trgu Tahrir u Kairu.

Pošto je pregledala snimak, policija je uhapšila sedmoricu ljudi zbog napada na 19-godišnju studentkinju.

Napadnuta žena odvezena je u bolnicu, a tužilaštvo će ispitati ovaj slučaj, rekao je jedan zvaničnik i dodao da su sedmorica uhapšenih optuženi i za učestvovanje u još tri slučaja seksualnog uznemiravanja.

"Seksualno uznemiravanje na Tahriru je apsolutno odvratno. Nemam riječi. Toliko sam zgrožen i posramljen", napisao je jedan korisnik Tvitera na toj mreži.

Kako je saopštilo ministarstvo unutrašnjih poslova, uhapšeni imaju između 16 i 49 godina, a seksualno su uznemiravali više djevojaka tokom ceremonije na trgu Tahrir i okolini. U saopštenju nije navedeno da li uhapšeni imau veze s napadom prikazanom na video snimku.

Preporučujemo za Vas