Las Vegas: Par ubio tri osobe, pa izvršio samoubistvo

Policija je navela da su napadači ušli u jednu piceriju i ubili dva policajca koji su večerali. Oni su potom pobjegli u obližnji supermarket gdje su ubili jednu osobu
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2014. 15:43h

Muškarac i žena upali su u nedjelju naoružani u jednu piceriju u Las Vegasu i uz povike "Ovo je revolucija" ubili dvojicu policajaca koji su tu ručali.

Potom su otrčali u obližnju prodavnicu Volmart, gdje su smrtno ranili i treću osobu, da bi potom oboje izvršili samoubistvo.

Portaprol policije Las Vegasa Lari Hedfild izjavio je za AP da je motiv smrtonosnog napada još nejasan i predmet je istrage. Kako piše AP, napad je trajao svega nekoliko minuta: policija je primila poziv iz picerije u 11.22 sati prije podne i tad je jedan od pogođenih policajaca još bio u stanju da uzvrati vatru.

Kako je na konferenciji za novinare rekao šerif Dag Gilespi, još je nejasno da li je policajac uspio da pogodi nekog u paru napadača. Pet minuta poslije poziva policiji iz picerije, pucnji su se čuli i u Volmartu, gdje je pogođeno treće lice, na samom ulazu u supermarket, i gdje je počela razmjena vatre s policijom, prije nego što su napadači izvršili samoubistvo.

Po šerifovim riječima, žena napadač prvo je upucala svog partnera, a zatim sebe. Identitet žrtve iz Volmarta još nije potvrđen, a nisu saopštena ni imena napadača. U napadu u piceriji ubijeni su policajci Alin Bek (41) i Igor Soldo (31). AP navodi da su obojica bili oženjeni i imali djecu.

Bek je u policijskoj službi od 2001. i iza njega su ostali žena i troje djece. Soldo je bio policajac od 2006, imao je ženu i malu bebu.

"Ovo je tragičan dan", konstatovao je šerif.

Šeri Barns (48) očevidac je tragičnog događaja. Ispričala je kako je ručala u piceriji, sjedeći za stolom iza dvojice policajaca, kad je muškarac prišao jednom i upucao ga u glavu. Ona se odmah sakrila ispod stola, a kad je provirila, vidjela je da je upucan i drugi policajac.

Napadač je, kaže, tada uzeo pištolj jednog od policajaca i otišao. Prije nego što su napadači zapucali i u Volmartu, svjedoci tvrde da je muškarac vikao: "Svi napolje!"

Galerija

Bonus video: