Inspirisane mitološkim bićem izbole drugaricu 19 puta

Djevojčice koje su izvele brutalni napad, Morgan Gejzer i Anisa Vajer, biće optužene za pokušaj ubistva kao da su odrasle
1 komentar(a)
Slender Men, Foto: Wikipedia
Slender Men, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 07.06.2014. 19:01h

Porodica djevojčice koju su dvije drugarice izbole 19 puta u bizarnom slučaju inspirisanom mitološkim bićem "Slender men" ostavila je pismo na mjestu na kom je žrtva spasena. To su prvi detalji i djevojčici koja je jedva preživela brutalni napad koji je šokirao Ameriku i svijet.

Američke vlasti saopštile su nedavno da su dvije djevojčice od 12 godina iz jugoistočnog Viskonsina izbole gotovo na smrt svoju drugaricu i ostavile je u šumi, kako bi "zadovoljile mitološko biće o kom su čitale na internetu".

"Mi, porodica 12-godišnje žrtve iz Vokeše u Viskonsinu dirnuti smo izlivom ljubavi koju dobijamo od zajednice, ali i cijele zemlje i svijeta", stoji u pismu porodice djevojčice koja je bila žrtva svojih drugarica.

U posebnom saopštenju, oni su potvrdili da je djevojčica otpuštena iz bolnice u Vokeši.

"Nismo htjeli previše da je opterećujemo pričom o događajima od 31. maja, ali smo je pitali odakle joj snaga da sama ispuzi iz šume i potraži pomoć. Njen odgovor je bio jednostavan: 'Željela sam da živim'".

Djevojčice koje su izvele brutalni napad, Morgan Gejzer i Anisa Vajer, biće optužene za pokušaj ubistva kao da su odrasle.

Jedna od optuženih djevojčica rekla je istražiteljima da im je cilj bio da postanu "zamjene" za "Slender Mena" (Vitki Čovjek), mitološko demonsko biće o kojem su čitale na sajtu creepypasta.wikia.com, specijalizovanom za horor priče i legende

Jedna od optuženih djevojčica rekla je istražiteljima da im je cilj bio da postanu "zamjene" za "Slender Mena" (Vitki Čovjek), mitološko demonsko biće o kojem su čitale na sajtu creepypasta.wikia.com, specijalizovanom za horor priče i legende.

U pismu porodice žrtve ne spominje se opskurni izmišljeni lik "Slender men", koji je prema navodima počiniteljki njih i inspirisao na užasan čin.

"Naša snažna, hrabra djevojčice voli svoju školu i svoje učitelje. Raduje se ljetu ali je rekla i da će joj izostanak iz škole još više nedostajati. Ona voli život, a ima i onu dramatičnu iskru u očima koju imaju sva djeca od 12 godina. Ta iskra je sada malo bleđa, ali sigurni smo da će se vratiti sjajnija nego ikad, i to zbog nevjerovatne podrške koju dobija iz cijelog svijeta", napisali su oni.

Porodica je otvorila i poseban račun na koji oni koji žele mogu da uplate pomoć za pokrivanje velikih troškova oporavka djevojčice.

Direktor škole koju pohađaju sve tri djevojčice kaže da nijedna od njih nikada nije bila uključena ni u kakve probleme.

"Sve tri djevojčice su dobra djeca, nikada nismo s njima imali disciplinskih ili bilo kakvih drugih problema", rekao je direktor Mark Vegner.

Bonus video: