Klintonova će uskoro odlučiti o kandidaturi za predsjednicu Amerike

"Definitivno sam na stanovištu da je potrebno da raskinemo s tom najvećom, najtežom predrasudom protiv žena u američkoj politici", rekla je bivša prva dama
8 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2014. 08:59h

Hilari Klinton izjavila je da zna da treba da donese odluku da li će se kandidovati za predsjednicu i tako postati prva žena na čelu Sjedinjenih Država, dodajući da je potrebno razbiti tu najveću i najtežu predrasudu u američkoj politici.

Bivša senatorka i državna sekretarka rekla je magazinu “Pipl” (People) da želi da uživa u trenutku, jer će uskoro postati baba, i da razmotri šta je dobro za nju.

S druge strane, navela je, mnogi Amerikanci misle da nacija ima "nezavršen posao" kada se radi o dolasku prve žene u Bijelu kuću.

"Definitivno sam na stanovištu da je potrebno da raskinemo s tom najvećom, najtežom predrasudom protiv žena u američkoj politici. Imati ženu predsjednika nešto je što bih voljela da se desi, ali moram sama da donesem odluku šta je dobro za mene", rekla je bivša prva dama.

Intervju “Piplu” objavljen je nekoliko dana pred izlazak nove knjige Klintonove o njenom četvorogodišnjem mandatu državne sekretarke u administraciji predsjednika Baraka Obame.

Ona je “Piplu” rekla da je zabrinuta zbog onog što se dešava u SAD i svijetu.

Dodala je da će u narednim mjesecima razmotriti svoju budućnost, i to "s posebnom radošću", jer će uskoro postati baba.

Klintonova je, takođe, govorila o svom trenutnom životu, djelimično bez politike, poslije skoro dvije decenije pod budnim okom javnosti.

Ona i njen suprug, bivši predsjednik Bil Klinton, kako je rekla, "bukvalno" gledaju samo seriju "Kuća od karata", a ona u slobodno vrijeme ide na akvarobik i jogu.

Klintonova je kazala i da nije našla vremena da pročita nedavnu knjigu bivše službenice Bijele kuće Monike Luinski o aferi s njenim mužem, navodeći da je to ostavila iza sebe.

Upitana da li je zažalila što ju je Luinskijeva nazvala "narcisoidnim komičnim likom", Klinton je rekla da ne želi da govori o skandalu zbog kojeg je njen muž zamalo smijenjen.

"Ne želim da komentarišom ono što je bilo i nije bilo. Mislim da svi treba da se okrenu budućnosti", rekla je Hilari Klinton povodom seksualne afere koju je njen muž imao sa pripravnicom u Bijeloj kući.

Bonus video: