Netanjahu poručio Japanu: Moramo da sarađujemo, jer sarađuju Iran i Sjeverna Koreja

"Mi smo oba demokratska, napredna, tehnološka društva. Vi se sučavate sa Sjevernom Korejom, a mi sa Iranom"
0 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2014. 12:31h

Benjamin Netanjahu apelovao na saradnju Japana i Izraela, imajući u vidu da su obe zemlje suočene s otpadničkim režimima - Severnom Korejom i Iranom.

"Postoji veza između nas. Mi smo oba demokratska, napredna, tehnološka društva. Vi se sučavate sa Sjevernom Korejom, koja je otpadnički režim s nuklearnim oružjem. Mi se suočavamo s Iranom, otpadničkim režimom koji želi da ima nuklearno oružje".

"Oni sarađuju i mi bi trebalo da sarađujemo", rekao je Izraelski premijer na sastanku sa članovima parlamentarne izraelsko-japanske lige prijateljstva, na početku petodnevne posjete Japanu, prve otkako je postao premijer 2009. godine.

U fokusu Netanjahuove posjete su bilateralne veze, posebno ekonomska saradnja, navode izraelski mediji. On se najprije danas sastao su rukovodstvom Panasonika, istakavši da postoji jedna oblast koja utiče na sve i to je pitanje sajber bezbjednosti.

"Svi sistemi koje sam ovdje vidio su kompjuterizovani, svi oni su osjetljivi", rekao je Netanjahu, istakavši da je sajber bezbjednost rastuća potreba i nešto što Izrael razvija na globalnom nivou i otvoren je za učešće ne samo vlada, već i kompanija.

Pomenuo je da najveće svjetske kompanije iz te oblasti dolaze u Izrael da investiraju u sajber bezbjednost, pozvavši Panasonik da učini to isto.

Netanjahu se sastao i s japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Bonus video: