Ruslana traži od Obame da zaustavi ruske akcije

"To nije pitanje sankcija ili oružja, već je pitanje hrabrosti. Ameriko, budi hrabra", rekla je nekadašnja pobjednica Evrovizije
8 komentar(a)
Ruslana, Foto: Beta/AP
Ruslana, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2014. 15:12h

Ukrajinska pop zvijezda Ruslana, pobjednica Evrovizije i aktivistkinja proevropske Ukrajine, zatražila je u Vašingtonu pomoć SAD i pozvala predsjednika Baraka Obamu da pokaže "hrabrost" i zaustavi ruske akcije u njenoj zemlji.

"Građani svijeta, molim za pomoć... (ruski predsjednik Vladimir) Putin predstavlja izazov za sve nas", rekla je Ruslana sinoć na prijemu u Vašingtonu pred 800 zvanica, među kojima su bili i ministar odbrane SAD Čak Hejgel, predsednik Evropske komisije Žose Manuel Baroso, i drugi državni zvaničnici i zvačnici NATO.

"Evo moje molbe Americi: gospodine predsjedniče Obama, riječi ne mogu da zaustave tenkove. Rat može da bude zaustavljen samo odlučnom akcijom. Budite lider, okončajte rat, pomozite Ukrajini i očuvajte slobodu", rekla je pjevačica, burno pozdravljena aplauzima.

"To nije pitanje sankcija ili oružja, već je pitanje hrabrosti. Ameriko, budi hrabra", rekla je ona i dodala da će onda "Evropa i ostatak svijeta slijediti" isti put.

Bonus video: