Vrhovni sud neće da preispita presudu kojom je osuđen Konrad Marej

Prema navodima optužbe, Marej je Džeksonu dao smrtonosnu dozu jakog anestetika Propofola
0 komentar(a)
Konrad Marej, Foto: Beta/AP
Konrad Marej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2014. 10:49h

Vrhovni sud američke države Kalifornija odbio je preispitivanje presude po kojoj je lekar Majkla Džeksona, Konrad Marej, osuđen za ubistvo iz nehata popularnog pjevača.

Sud je peticiju advokata optuženog Valeri Vas, u kojoj se traži ukidanje prethodne presude, odbio juče bez komentara. "Mi smo duboko razočarani, ali namjeravamo da ovu stvar istjeramo do vrhovnog federalnog suda, sa čim se složio i Marej", rekla je advokatica.

Prema navodima optužbe, Marej je Džeksonu dao smrtonosnu dozu jakog anestetika Propofola, u vrijeme pjevačevih priprema za povratničku turneju 2009. godine.

"Prema iznijetim dokazima, pjevač je u tom periodu bio ranjiva žrtva koja je imala potpuno povjerenje u svog doktora. Marej je to zloupotrijebio i narušio odnos doktor-pacijent", navodi se u ranijoj odluci Apelacionog suda.

Marej je 2011. godine osuđen na kaznu zatvora i odslužio je dvije godine. Pušten je u oktobru prošle godine zbog dobrog vladanja i od tada provodi najveći dio vremena sa svojom porodicom pokušavajući da, kao je advokatica Vas rekla, ponovo povrati svoj stari način života.

Bonus video: