Igrao igrice dok mu je sin umirao od gladi

Otac dječaka je bio nezaposlen i "brinuo" je o djetetu dok je njegova majka radila u drugom gradu
1 komentar(a)
Čung, Foto: Reuters
Čung, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2014. 16:12h

Južnokorejska policija uhapsila je 22-godišnjeg muškarca za kojeg sumnjaju da je dozvolio da mu sin umre od gladi dok je on provodio dane igrajući online igrice u internet caffeima.

Čung (22) je uhapšen u ponedjeljak, nakon što je policija u vreći za smeće pronašla tijelo dvogodišnjaka u stanju teškog raspadanja. Čung je uhapšen jer je na snimku sigurnosnih kamera u njegovoj stambenoj zgradi snimljen kako nonšalantno popravlja frizuru dok u drugoj ruci drži kesu u kojoj se, kako se sumnja, nalazilo tijelo njegovog sina, piše Reuters.

Mladić je, kako navode u policiji, mrtvo tijelo dvogodišnjaka pronašao još 7. marta, ali ga je više od mjesec dana držao u stanu prije nego je riješio da ga baci kilometar dalje od zgrade u kojoj živi. Policiji je prvo prijavio nestanak djeteta, ali je kasnije ipak priznao šta se desilo.

Otac dječaka je bio nezaposlen i "brinuo" je o djetetu dok je njegova majka radila u drugom gradu. Stalno je boravio u internet caffeima, a kući bi svraćao svakih 2-3 dana kako bi nahranio dijete.

Zavisnost od online igrica je ozbiljan problem u Južnoj Koreji, a parlament te zemlje raspravlja o zakonu kojim bi ova aktivnost bila klasifikovana kao zavisnost od droge, alkohola ili kockanja.

Bonus video: