Signali iz crnih kutija malezijskog aviona sve slabiji

Ekipe za pretragu sada pokušavaju da otkriju što više signala da bi suzili područje za pretragu koliko god je moguće
1 komentar(a)
malezijski avion, potraga, Foto: Reuters
malezijski avion, potraga, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2014. 15:37h

Signali iz mora za koje se sumnjalo da potiču od malezijskog aviona sa leta MH370 "brzo slabe" i pronalaženje nestalog aviona biće "ogroman, ogroman zadatak", izjavio je australijski premijer Toni Abot.

Kako je prenio BBC, Abot je rekao da je bio ubijeđen da signali koje su otkrili timovi za potragu potiču iz crnih kutija aviona "boing 777", koji je nestao prije više od mjesec dana.

Ali, od utorka u zoni pretrage nijesu potvrđeni nikakvi novi signali.

"Niko ne bi trebalo da potcjenjuje teškoće zadatka koji je pred nama. Pokušaj da se locira bilo što na dubini od 4.500 metara u okeanu, oko 1.000 kilometara daleko od kopna, predstavlja ogroman, ogroman zadatak", rekao je.

Osvrćući se na činjenicu da signal koji bi mogao biti iz crnih kutija brzo slabi, ekipe za pretragu sada pokušavaju da otkriju što više signala da bi suzili područje za pretragu koliko god je moguće, dodao je.

Avion na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu nestao je 8. marta, a u njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Potraga je isprva bila skoncentrisana na Južno kinesko more, ali je kasnije prebačena na zonu južnog Indijskog okeana, pošto su satelitski podaci ukazali da bi to moglo da bude mjesto pada.

Bonus video: