Visoki zvaničnik Sjeverne Koreje pogubljen pomoću bacača plamena?

Ranija izvršenja smrtne kazne u Sjevernoj Koreji pokazale da tamošnje vlasti imaju mašte kad je riječ o načinima pogubljenja državnih neprijatelja
67 pregleda 7 komentar(a)
Bacač plamena, Foto: Shutterstock
Bacač plamena, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2014. 12:18h

Sjevernokorejski zvaničnik O Sang-hon, blizak pogubljenom Džong Song-teku teči lidera te države Kim Džong-una, navodno je pogubljen uz pomoć bacača plamena, izvijestili su danas južnokorejski mediji.

Čak 11 visokih zvaničnika vladajuće partije bliskih Džong Song-teku, koji je u decembru proglašen izdajnikom i nad njim je izvršena smrtna kazna, pogubljeno je tokom posljednjih nekoliko mjeseci, ili su poslati u logore za političke zatvorenike, prenio je britanski "Telegraf".

O Sang-hon, zamjenik sjevernokorejskog ministra za javnu bezbjednost je "pogubljen pomoću bacača plamena", rekao je neimenovani izvor južnokorejskom listu "Čosun Ilbo".

Razlog za pogubljenje to što je navodno O Sang-hon, slijedeći Džongova uputstva, pokušao da pretvori Ministarstvo za javnu bezbjednost u organ za ličnu bezbjednost, kako bi tečine poslovne aktivnosti ostale tajne.

Vijest o pogubljenju bacačem plamena nije potvrđena iz drugih izvora, ali su ranije izvršene smrtne kazne u Sjevernoj Koreji pokazale da tamošnje vlasti imaju mašte kad je riječ o načinima pogubljenja državnih neprijatelja.

Tako je 2012. zamjenik ministra odbrane navodno pogubljen vatrom iz minobacača pošto je proglašen krivim za opijanje i lumpovanje tokom zvanične žalosti za liderom Kim Džong-ilom, ocem sadašnjeg vođe Kim Džong-una, u decembru prethodne godine.

Bonus video: