Kairo: Ubijen policijski general

Bombe su postavljene pored puta blizu punkta policije koji se tu nalazi iz predostrožnosti zbog dnevnih protesta studenata koji podržavaju Mursij
1 komentar(a)
Kairo, Foto: Reuters
Kairo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2014. 13:17h

Jedan civil i jedan policijski general su poginuli, a više ljudi je povrijeđeno danas u eksploziji dvije bombe u Kairu, saopštili su bezbjednosni zvaničnici.

Dvije eksplozivne naprave detonirane su skoro istovremeno kod ulaza na Kairski univerzitet, gdje studenti, pristalice svrgnutog islamističkog predsjednika Mohameda Mursija i njegove grupe Muslimansko bratstvo skoro svakodnevno protestuju.

Ubijen je brigadni general policije, naveli su neimenovani izvori, a u napadu su takođe povrijeđena četiri civila i tri policajca. Među povrijeđenim policajcima je general-major Abdel Rauf El Sirafi, zamjenik šefa policije u provinciji Giza, što je šira oblasti Kaira, navodi agencija AP.

Glavne zgrade Kairskog univerziteta nalaze se u Gizi.

Bombe su postavljene pored puta blizu punkta policije koji se tu nalazi iz predostrožnosti zbog dnevnih protesta studenata koji podržavaju Mursija.

Broj napada na vojsku i policiju povećan je u Egiptu u posljednjih devet mjeseci od kada je svrgnut Mursi i od kada je prelazna vlada počela da se obračunava sa demonstrantima koji traže njegovo vraćanje na vlast.

Više od 1.400 demonstranata je ubijeno od 3. jula, a više od 15.000 Mursijevih pristalica ili članova Muslimanskog bratstva uhapšeno je.

U znak odmazde pobunjeničke grupe su preuzele odgovornost za brojne napade protiv snaga reda, na čelu sa pokretom Ansar Beit al-Makdes, koji je inspirisan Al Kaidom i ima bazu na Sinaju

Bonus video: