"Više od bjekstva"

Nigerija: Oružani sukob zatvorenika i policije, 21 osoba poginula

Očevici sukoba su na društvenim mrežama naveli da je su bili svedoci "oružane borbe" i sukoba "mnogo ozbiljnijeg od pokušaja bjekstva, kako tvrdi tajna služba"
1 komentar(a)
Nigerija, Foto: Beta/AP
Nigerija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.03.2014. 20:08h

U pokušaju jbekstva iz pritvora u sjedištu tajne policije DSS u nigerijskom gradu Abudži 21 zatvorenik je poginuo, a teško je povređeno dvoje pripadnika te službe, saopštili su večeras nigerijski zvaničnici.

Stanovnici te četvrti, u kojoj se nalazi i rezidencija predsjednika, naveli su da je sukob snaga bezbjednosti i zatvorenika trajao više od dva sata.

Očevici sukoba su na društvenim mrežama naveli da je su bili svjedoci "oružane borbe" i sukoba "mnogo ozbiljnijeg od pokušaja bjekstva, kako tvrdi tajna služba".

Izvori iz te službe rekli su da je jednom zatvoreniku prokrijumčaren pištolj, kojim je on pucao u čuvara pošto mu je skinuo lisice uoči doručka.

Portparolka odjeljenja za državne službe, Merilin Ogar saopštila je da je policija uspjela da uspostavi kontrolu.

Bjekstva iz zatvora česta su u Nigeriji, uglavnom zahvaljujući korupciji čuvara, ali ne i iz sjedišta državne službe bezbjednosti u kojoj su pritvoreni islamistički ekstremisti odgovorni za terorističke napade.