Bogate Kineze zabavlja masakr životinja - tigrovinom do jače muškosti i boljeg zdravlja

"Tigrovi su izloženi masakru sve dok Kinezi vjeruju u medicinske vrijednosti proizvoda napravljenih od njih"
62 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 09:58h

Najmanje deset tigrova masakrirano je da bi se zabavili bogati kineski biznismeni, izvijestili su državni mediji. Policija u gradu Zhanjiang zaplijenila je tijelo tigra i proizvoda od njega napravljenih tokom racije ranije ovog mjeseca u južnoj pokrajini Guangdong.

Vlasti vjeruju da je najmanje još devet drugih tigrova ilegalno ubijeno kao dio brutalnog sporta u nastajanju koji zabavlja gledaoce.

Gledanje ubijanja tigrova, a zatim konzumiranje mesa kao "egzotičnog delikatesa" je navodno postalo popularno među privrednicima i visokim vladinim zvaničnicima koji žele da pokažu svoj društveni status, javlja državni dnevnik “Nanfang Daily”.

Neimenovani vladin zvaničnik rekao je za “China Daily” da, kada ljudi iz političkih ili poslovnih krugova u Zhanjiang provinciji održavaju skupove, tigar ponekad bude zaklan, "jednostavno kao vid zabave i da pokažu svoje bogatstvo".

On je rekao novinarima: "Prijatelj mi je telefonirao jednom da posvjedočim ubistvo tigra, ali ja sam bio van grada na poslu i propustio priliku", izrazivši "žaljenje" što je propustio "šou uživo".

"Vjeruje se da su životinje prokrijumčarene iz Vijetnama i zaklane u oblastima kao što su grad Leizhou da bi se izbjeglo da ih otkrije policija. Policija je takođe navodno pronašla zalihu oružja koje se koristi za hvatanje tigra, kao što su noževi i pištolji”, javlja “South China Morning Post”.

Xie Yan,stručnjak iz Instituta za zoologiju Kineske akademije nauka kaže da se tigrovi često kasape zbog vjerovanja da im djelovi tijela imaju ljekovita svojstva, uprkos zabrani kineske vlade da se trguje i upotrebljava meso tigra iz 1993 godine.

"Tigrovi su izloženi masakru sve dok Kinezi vjeruju u medicinske vrijednosti proizvoda napravljenih od njih, kao što su kosti i muške genitalije, koji su, u stvari, veoma kontroverzni u pogledu efikasnosti ", rekao je Xie Yan za “The Global Times”.

Galerija

Bonus video: