Obamin tajni agent pronađen onesviješćen u hotelu: Bio "mrtav pijan"

BBC ocjenjuje da će ovaj skandal negativno uticati na reputaciju američke tajne službe, koja već neko vrijeme pokušava da povrati svoj stari ugled u javnosti
0 komentar(a)
Tajna služba, SAD, Foto: Reuters
Tajna služba, SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2014. 09:22h

Tri pripadnika tajne službe, koji su obezbjeđivali predsjednika SAD Baraka Obamu dok je bio u Holandiji, poslati su kući zbog disciplinskih prekršaja, javlja BBC.

"Vašington post" je objavio da je jedan od te trojice bio "mrtav pijan" dok je bio na dužnosti, a pronađen je onesviješćen od alkohola u holu hotela u Amsterdamu.

Portparol tajne službe nije želio da u vezi s ovim slučajem pruži više detalja, već je samo rekao da će istraga biti sprovedena.

BBC ocjenjuje da će ovaj skandal negativno uticati na reputaciju američke tajne službe, koja već neko vrijeme pokušava da povrati svoj stari ugled u javnosti, nakon serije skandala koji su je potresli.

Britanski servis podsjeća da su 2013. dva agenta te službe, koji su takođe bili članovi obezbjeđenja Obame, udaljena s dužnosti zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, a da je 2012. nekoliko agenata otpušteno zbog navoda da su, dok su bili u Kolumbiji, unajmljivali prostitutke.

Oni koji su se možda zabrinuli za sigurnost američkog predsjednika ne treba da brinu, jer je on, kako je objasnio portparol tajne službe Ed Donovan, bezbjedan.

Cio incident sa pijanim tajnim agentom dogodio se prije nego što je Obama i stigao u hotel u Amsetrdamu.

Bonus video: