Peru: Uhapšen 12-godišnji plaćeni ubica

Agenti elitne peruanske jedinice u sastavu državne Kriminalisticko-obavještajne agencije su bandu maloljetnika uhapsili u nedjelju
4 komentar(a)
Dijete, oružje, Foto: Shutterstock
Dijete, oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.03.2014. 13:49h

Peruanska policija uhapsila je plaćenog ubicu starog samo 12 godina, koji je predvodio napad tokom kojeg su ubijeni jedan policajac i član rivalskog klana.

U istom napadu povrijeđeno je i dvoje ljudi.

U saopštenju policije se navodi da je Nabil Blanko Serda najmladji plaćeni ubica ikad uhapšen u Peruu.

On je, pored još nekoliko saučesnika koji su svi maloljetni, 2. marta izvršio napad na jedan kafić u gradu Činča, u provinciji Ika, u kojem je ubijen jedan kriminalac iz rivalske bande, a dvojica drugih su povrijeđeni.

Prilikom bjekstva sa mjesta zločina, 12-godišnjak je ubio i jednog policajca.

Agenti elitne peruanske jedinice u sastavu državne Kriminalisticko-obavještajne agencije su bandu maloljetnika uhapsili u nedjelju.

Dvanaestogodišnjaka je, pored dvojice 16-godišnjaka i većeg broja odraslih, navodno regrutovao Edvin Lopes Gabrijel, mafijaš poznat pod nadimkom "Loko Pelusa".

Policija navodi da je Lopes osnovao sindikat koji je služio kao paravan za njegove kriminalne aktivnosti, a članove bande je koristio za zastrašivanje poslovnih ljudi, koji su mu plaćali naknadu za zaštitu, kao i za ubistvo suparnika.

Banda je mjesecima na ulicama Činče prodavala drogu i iznuđivala novac, a njeni članovi su, prema navodima policije, vjerovatno povezani sa četiri ubistva i više od 30 napada.

Policajci, koji su u sklopu ove akcije uhapsili ukupno 16 ljudi, bili su šokirani kad su otkrili da je vođa bande plaćenih ubica star samo 12 godina i da je on prilikom prikupljanja iznuđenog novca bio zadužen za primjenu sile nad žrtvama.

Bonus video: