Erbas dobio narudžbinu od 270 miliona eura

Nova aviokompanija je filijala grupe Abdul Hadi el Kahtani i predviđa letove početkom naredne godine iz Damama, Džede i Rijada
0 komentar(a)
Erbas A320, Foto: Beta/AP
Erbas A320, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2014. 11:50h

Evropski proizvođač aviona Erbas (Airbus Group) saopštio je danas da je dobio narudžbinu od 270 miliona eura od nove saudijske kompanije SaudiGulf.

Četiri aviona A320 biće isporučena početkom 2015. godine, naveo je Erbas i dodao da je SaudiGulf dobio licencu za nacionalne i međunarodne letove sa saudijskih aerodroma.

Nova aviokompanija je filijala grupe Abdul Hadi el Kahtani i predviđa letove početkom naredne godine iz Damama, Džede i Rijada.

"A320 je idealan uređaj za našu kompaniju, jer nudi savršenu kombinaciju tehničke dosljednosti i visok nivo udobronosti putnika", rekao je predsjednik saudijske kompanije Tarek Abdel Hadi el Kahtami.

Avioni će imati i posebne uređanje za smanjenje potrošnje goriva do četiri odsto. A320 je najprodavaniji avion poslije Boinga 737. Erbas, sa sjedištem u francuskom gradu Tuluzu, saopštio je krajem februara da je rekordna tražnja za njegovim putničkim avionima među kompanijama širom svijeta dovela do rasta prodaje i profita te kompanije u 2013. godini.

Erbas, čiji je Boing najveći konkurent na svjetskom tržištu, nastao je 1970. godine zajedničkom saradnjom Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Španije.

Bonus video: