Egipat: El Sisi obećao milion stanova

Inicijativa za izgradnju stanova objavljena je danas na zvaničnoj Fejsbuk stranici portparola egipatske vojske
0 komentar(a)
Egipat, Abdel Fatah el Sisi, Foto: Beta/AP
Egipat, Abdel Fatah el Sisi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.03.2014. 19:38h

Ministar odbrane Egipta, Abdel-Fatah el Sisi, obečao je danas pred predsjedničke izbore koji se očekuju u aprilu, da će u saradnji u saradnji sa Arabtekom, velikom građevinskom firmom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata,biti izgrađeno milion stanova.

Iako El Sisi još nije zvanično objavio kandidaturu za izbore, očekuje se da on bude jedan od kandidata, a analitičari ocjenjuju inicijativu za izgradnju stanova kao prvi korak u njegovoj kampanji.

Izbori, koji bi trebalo da budu održani u aprilu, biće prvi pošto je vojska početkom jula prošle godine svrgla predsjednika Mohameda Morsija iz Muslimanskog bratstva, poslije masovnih protesta protiv njega.

Inicijativa za izgradnju stanova objavljena je danas na zvaničnoj Fejsbuk stranici portparola egipatske vojske.

U njoj se navodi da će milion stanova biti posvećeno "egipatskoj omladini" i biće prvi korak u rješenju problema sa stambenim prostorom u toj zemlji.

Na ceremoniji potpisivanja, koju je prenosila egipatska televizija, komandant Inženjerije, general-major Taher Abdulah Taha rekao je da ta inicijativa, pored toga što rješava veliki stambeni problem u zemlji, takođe naglašava blisku saradnju i prijateljstvo između Egipta i Emirata.

Bonus video: