"Voli da pije kafu i puši": Dvogodišnjak puši dvije kutije dnevno

Dječak je vrlo brzo postao zavistan, a njegovim roditeljima takva situacija je bila smiješna pa su mu počeli kupovati cigarete koje mu daju uz kafu
60 pregleda 12 komentar(a)
cigarete, pušenje, Foto: Shutterstock
cigarete, pušenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.08.2018. 15:59h

Rapi Ananda Pamungkas počeo je da uzima mamine opuške koje su mu stariji dječaci iz susjedstva palili zabavljajući se gledanjem djeteta kako puši.

Dječak je vrlo brzo postao zavistan, a njegovim roditeljima takva situacija je bila smiješna pa su mu počeli kupovati cigarete koje mu daju uz kafu.

Situaciju je uskoro postala ozbiljna, jer je dječak počeo da pokazuje teške znakove zavisnosti.

"Moj Rapi je navikao da puši dok pije kafu i jede tortu. Sad već dva mjeseca puši dvije kutije dnevno. Ako mu ne dam cigaretu, jednostavno poludi“, priča 35-godišnja Marajati, majka dječaka.

"On bez cigarete ne može da zaspi. Samo urliče i plače. Cigarete su skupe, ali mi mu ih moramo kupiti jer on puši po cijeli dan“, dodaje Marajati.

Ni Rapijev otac ne može da odbije kad mu dvogodišnji sin traži cigaretu, piše Unilad, prenose agencije.

"Ne mogu mu reći 'ne'. Ja čak ni ne pušim u kući, već samo na poslu, ali Rapi voli da pije kafu i puši cigaretu", kaže otac, koji kaže da je došlo vrijeme da posjete doktora i krenu s odvikavanjem dječaka uz stručnu pomoć, prenosi Fonet.

Bonus video: