Sniježna oluja na istoku SAD: Otkazano više od 2.200 letova

Zbog nevremena je odloženo i za danas zakazano glasanje u oba doma američkog Kongresa
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2014. 17:29h

Sniježna oluja pogodila je danas istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega je otkazano više od 2.200 letova, a sve državne službe na području Vašingtona su zatvorene.

Gradovi koji su najugroženiji uslijed nevremena su Vašington, Filadelfija, Njujork, Baltimor i Nju Džersi, gdje nanosi dostižu visinu od 15 do 30 centimetara, a guverner Virdžinije Teri Mekaulif proglasio je vanredno stanje, javio je AP.

Avio-kompanije su još juče, zbog očekivane oluje, otkazale skoro 2.000 letova u Dalasu, Čikagu i Hjustonu, a danas više od 2.200, navodi sajt sa informacijama o letovima "FlightAware.com".

Najviše problema zbog otkazanih polazaka bilo je na aerodromima u Vašingtonu, Njujorku i Filadelfiji, navodi američka agencija, uz podsjećanje da se u SAD u normalnim okolnostima zabilježi više od 30.000 avionskih letova dnevno.

Zbog nevremena je odloženo i za danas zakazano glasanje u oba doma američkog Kongresa, u Senatu i Predstavničkom domu, prenio je Rojters.

"Državne kancelarije Vašingtonu su zatvorene", objavljeno je sinoć na Internet sajtu američke Uprave za državno osoblje Okruga Kolumbija.

Državne škole na području Vašingtona i Baltimora su otkazale nastavu i danas su zatvorene, a isti je slučaj i sa kancelarijama lokalnih vlasti u Vašingtonu, zbog čega je i gradonačelnik Vinsent Grej za 11. mart odložio svoj godišnji govor o stanju Okruga Kolumbije.

Galerija

Bonus video: