Maduro: Fašisti krivi za smrt 50 ljudi

U Karakasu se sinoć na protestima ponovo okupilo više stotina ljudi, uglavnom žena, koje je predvodila supruga pritvorenog lidera opozicije Leopolda Lopesa
0 komentar(a)
Venecuela, protesti, Foto: Reuters
Venecuela, protesti, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2014. 08:47h

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je danas izjavio da je tokom antivladinih protesta u toj zemlji u posljednje dvije nedjelje poginulo više od 50 ljudi i za to nasilje okrivio fašističke grupe.

On je u govoru pred pristalicama vlade, koji su se okupili ispred predsjedničke palate, izjavio da je kao rezultat "barikada na putevima život izgubilo više od 50 ljudi", prenio je britanski BBC.

"Juče je jedna 84-godišnja žena preminula u Karakasu zato što zbog barikada na putu nije mogla tri sata da dođe do bolnice, pa je preminula u automobilu od srčanog udara", istakao je venecuelanski predsjednik.

Sa druge strane, zvanična brojka poginulih u protestima iznosi 13, što je cifra koju je u ponedjeljak iznijela državni tužilac Venecuele Luisa Ortega, dok opozicione stranke navode da je broj poginulih najmanje 15.

U Karakasu se sinoć na protestima ponovo okupilo više stotina ljudi, uglavnom žena, koje je predvodila supruga pritvorenog lidera opozicije Leopolda Lopesa.

One su protestovale protiv načina na koji se državne snage odnose prema demonstrantima.

Bonus video: