Kapriles: Neću za sto sa Madurom

Kapriles je na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u Venecueli bio glavni Madurov protivnik
1 komentar(a)
Enrike Kapriles, Foto: Beta/AP
Enrike Kapriles, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2014. 10:20h

Jedan od lidera opozicije u Venecueli Enrike Kapriles izjavio da neće učestvovati na mirovnoj konferenciji na kojoj bi trebalo da se razgovara o neredima u zemlji.

"Još nije vrijeme da se sjedne za isti sto sa predsjednikom Nikolasom Madurom", istakao je Kapriles

Agencija AP je prenijela da je Kapriles rekao da bi njegovo prisustvo tom sastanku moglo da se protumači kao davanje potvrde "represivne vlade".

Kapriles je na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u Venecueli bio glavni Madurov protivnik.

Maduro je u nedjelju predložio da se u srijedu održi mirovna konferencija kojoj bi prisustvovali i predstavnici vjerskih grupa, sindikata, umjetnika, kao i predstavnici hendikepiranih.

Pristalice opozicije postavile su ranije danas barikade i blokirali saobraćaj u nekim djelovima venecuelanske prestonice Karakasa.

Građani širom Venecuele izlaze na ulice u znak protesta zbog nezaposlenosti, porasta kriminala i rekordne inflacije, u eksploziji nezadovoljstva čiji su uzroci višestruki i koji pogađaju sve slojeve stanovništva.

Protesti protivnika predsjednika Nikolasa Madure širom zemlje počeli su 12. februara, a vlada je saopštila da je u njima poginulo najmanje 14 ljudi, 140 je povrijeđeno, a privedeno 45.

Bonus video: