Uspavan jedini morski leopard u zatočeništvu

Iako morski leopardi vole ledene vode Antarktika, Kejsi je pronađen u toplijim vodama Tasmanijskog mora, južno od Sidneja
722 pregleda 0 komentar(a)
Morski leopard, Foto: Shutterstock
Morski leopard, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.02.2014. 12:59h

Jedini morski leopard koji je živio u zatočeništvu, u zoološkom vrtu Taronga u Sidneju, gdje je primljen 2007. godine kada ga je ujela ajkula, morao je da bude uspavan, saopštila je danas uprava tog zoo vrta.

Morski leopard Kejsi bio je bolestan i od početka godine je odbijao hranu, zbog čega mu je zdravlje bilo sve više narušeno. "Veoma smo tužni zbog Kejsijeve smrti, našeg morskog leoparda", navodi se u saopštenju.

Iako morski leopardi vole ledene vode Antarktika, Kejsi je pronađen u toplijim vodama Tasmanijskog mora, južno od Sidneja.

Kada je ozdravio, Kejsi je ostao u zoo vrtu i postao atrakcija posjetilaca. "Nijedan morski leopard više ne živi u zatočeništvu. Kejsi je bio jedini na svijetu", dodala je uprava zoološkog vrta.

Morski leopard (na latinskom hydrurga leptonyx) je sisar iz reda zvijeri i porodice foka. To je najveći grabljivac među fokama i opasan je za ljude. U svijetu ima između 220.000 i 400.000 morskih leoparda.

Bonus video: