SAD i Italija razbili veliki lanac trgovaca drogom

Plan je bio da se 500 kilograma čistog kokaina prokrijumčari iz Gvajane u Južnoj Americi u luku u Đoja Tauro u Kalabriji
71 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2014. 18:55h

Policija u Italiji i u Njujorku razbila je veliki lanac trgovaca drogom i uhapsila 24 osobe koje su optužene za pokušaj slanja droge vrijedne preko 100 miliona dolara iz Južne Amerike u Italiju i SAD.

Operacija koja je obilovala tajnim agentima i prislušnim uređajima pružila je nove dokaze da je mafijaška organizacija iz Kalabrije Ndrangeta pobijedila organizaciju iz Sicilije Koza Nostru i da sada pokušava da se ubaciti u SAD jačanjem veza sa porodicom Gambino, jednom od moćnih mafijaških organizacija u Njujorku, prenosi agencija Rojters.

FBI i agenti iz Italije zajedno su izveli operaciju "Novi most", istovremeno u Bruklinu i Italiji, objavili su na konferenciji za novinare u Rimu italijanski i američki zvaničnici.

Uhapšeni su optuženi za međunarodnu trgovinu drogom, pranje novca i organizovani kriminal.

Dogovori Ndrangete i porodice Gambino već su bili napredovali, a plan je bio da se 500 kilograma čistog kokaina prokrijumčari iz Gvajane u Južnoj Americi u luku u Đoja Tauro u Kalabriji.

Italijanski istražitelji procijenili su da bi ta droga vrijedjela 750 miliona eura.

Tu bi drogu dali latinoameričkim kartelima, a u Italiju bi bila poslata sakrivena u konzerve voća. Dio droge bi zatim bio prokrijumčaren u SAD.

Galerija

Bonus video: