Rio: Sukob na glavnoj željezničkoj stanici zbog cijena javnog prevoza

Kamerman lokalne televizijske stanice "Band" je u teškom stanju pošto je tokom protesta pogođen u glavu
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2014. 08:00h

Više stotina demonstranata sukobilo se sa policijom na glavnoj željezničkoj stanici u Rio de Žaneiru zbog poskupljenja karata za javni prevoz, objavili su danas brazilski mediji.

Do sukoba je došlo sinoć tokom saobraćajnog špica, pri čemu su demonstranti bacali kamenice i Molotovljeve koktele na policiju, koja je uzvratila ispalivši suzavac u pokušaju da rastjera agresivne aktiviste, prenijela je agencija AP.

Kamerman lokalne televizijske stanice "Band" je u teškom stanju pošto je tokom protesta pogođen u glavu. Pored njega, povrede je zadobilo još šest ljudi, dok je uhapšeno najmanje 20 demonstranata, objavio je brazilski list "Globo".

Demonstracije su organizovane u znak protesta protiv odluke gradonačelnika Rija Eduarda Paesa da od sjutra cijena karte za jednu vožnju u gradskim autobusima poskupi za devet odsto, odnosno na tri sa 2,75 reala (na 0,80 sa 0,70 eura).

Prošle godine su slični protesti prerasli u sveopšti pokret protiv korupcije i rasipništva u procesu priprema za Svjetsko prvenstvo u fudbalu, čiji je Brazil domaćin u junu i julu ove godine. Vlasti su tada morale da odustanu od poskupljenja javnog prevoza.

Galerija

Bonus video: