Snijeg opet blokirao sjeveroistok SAD

Kompanija Kejp er saopštila je da su otkazali više od 200 letova, uključujući gotovo svaki sa aerodroma u Masačusetsu
57 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2014. 18:34h

Avio-kompanije otkazale su na hiljade letova zbog snijega i ledene kiše na Srednjem zapadu i sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država, saopštio Flajt stats.

U saopštenju se navodi da je otkazano gotovo 2.600 letova jutros od 09.30 sati, po lokalnom vremenu, uz skoro 2.000 letova koji su juče otkazani i oko 2.500 u ponedjeljak, prenijela je agencija AP.

Većina otkazanih letova su sa aerodroma u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Filadelfiji, Vašingtonu i Masačusetsu.

Kompanija Kejp er saopštila je da su otkazali više od 200 letova, uključujući gotovo svaki sa aerodroma u Masačusetsu.

Kompanija Junajted erlajns je upozorila da će poremećaji na redu letenja uticati na letove na Srednjem zapadu SAD, kao i na letove sa aerodroma u Čikagu i Klivlendu, pa su ta i druge avio-kompanije omogućile svojim putnicima da zamijene kupljene avio-karte, bez uobičajenog plaćanja takse za promjenu karata.

Vanredno stanje opet je proglašeno u državi Nju Džersi i Njujork, u kojoj je zatvoren jedan važan auto-put. "Nedostatak soli veoma komplikuje situaciju", rekao je guverner Njujorka Endrju Kuomo.

U Nju Džersiju so za posipanje puteva takođe je na izmaku. Od kraja januara u toj državi je upotrebljeno 277.000 tona soli, 18.000 tona više nego prethodne zime.

Vlasti Konektikata pozvale su sve službenike javnih službi čije usluge nisu neophodne da ne izlaze iz kuća, a brojne škole su zatvorene.

Obilne snežne padavine očekuju se u Ajovi i Novoj Engleskoj, poslije čega će tu oblast zahvatiti ledene kiše.

Meteorolozi su najavili mogućnost nove oluje na sjeveroistoku SAD tokom sljedećeg vikenda.

Galerija

Bonus video: