Snijeg izazvao novi haos u SAD, stradale najmanje dvije osobe

Juče do podneva je bilo odloženo gotovo 2.000, a otkazano 1.500 letova iz više gradova, uključujući Filadelfiju, Njuark, Nju Džersi i Njujork
3 komentar(a)
Amerika, Foto: Usatoday.com
Amerika, Foto: Usatoday.com
Ažurirano: 04.02.2014. 08:47h

Još jedan nalet sniježne oluje pogodilo je istok SAD, zbog čega su mnoge škole zatvorene, otkazano je ili odloženo hiljade avionskih letova, a najmanje dvije osobe su stradale.

Prema podacima američke Nacionalne meteorološke službe, visina snijega u Filadelfiji i Njujorku bi mogla da dostigne 20 centimetara.

Juče do podneva je bilo odloženo gotovo 2.000, a otkazano 1.500 letova iz više gradova, uključujući Filadelfiju, Njuark, Nju Džersi i Njujork, prenosi AP.

Prema prognozama snijeg bi trebalo da oslabi do ranih popodnevnih sati, po lokalnom vremenu.

Međutim, već večeras isti region će biti na udaru nove oluje, donoseći kombinaciju kiše, ledene kiše i snijega, predviđaju meteorolozi.

Kada je prošlog utorka ledena oluja pogodila američki jug, od Teksasa do Severne Karoline, lokalni političari su se suočili sa salvom kritika zbog lošeg reagovanja i smrti najmanje 14 osoba u saobraćajnim udesima i nesrećama zbog neadekvatnog grijanja, iako je visina snijega dostigla svega pet centimetara.

Oluja je tom prilikom zahvatila region u kojem živi 60 miliona ljudi nenaviknutih na hladnoću i vožnju po ledu i snijegu.

Bonus video: