Asad nije rekao da nema namjeru da ode s vlasti

Na zahtjev da prokomentariše pozive Zapada i opozicije da se povuče s vlasti, Asad je odgovorio da samo sirijski narod može odlučiti ko treba da učestvuje na izborima.
3 komentar(a)
Bašar al-Asad, Foto: Reuters
Bašar al-Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2014. 13:16h

Kancelarija sirijskog predsjednika Bašara Al Asada demantovala je danas navode ruske agencije “Interfaks” koja je prenijela njegovu navodnu izjavu da nema namjeru da ode sa vlasti i da to pitanje nije za diskusiju.

“Ono što je ruska agencija "Interfaks" objavila kao komentar predsjednika Asada nije tačno”, navedeno je u demantiju, prenela je agencija AFP.

“Interfaks” je naveo da je Asad rekao da nema namjeru da ode s vlasti i da to pitanje ne može biti predmet rasprave, ističući da sirijski narod ima pravo da donese odluku o budućnosti svoje zemlje.

"Da smo htjeli da se predamo, to bismo učinili na samom početku. Mi štitimo svoju zemlju. To pitanje ne može biti predmet rasprave“, prenela je ruska agencija.

Na zahtjev da prokomentariše pozive Zapada i opozicije da se povuče s vlasti, Asad je navodno odgovorio da samo sirijski narod može da odluči ko treba da učestvuje na izborima.

Vjeruje se da konferencija u Montreu u Švajcarskoj 22. januara predstavlja do sada najozbiljniji pokušaj međunarodne zajednice da okonča trogodišnji sukob u Siriji tokom koga je Rusija štitila Asada.

Bonus video: