Nju Meksiko slavi nastavnika koji je spriječio pokolj u školi

Džon Masterson, nastavnik u osnovnoj školi koji predaju društvene nauke, ali podučava i atletiku i fudbal, je u školi već preko decenije
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 11:11h

U Nju Meksiku slave heroja, nastavnika koji nije uzmakao ispred cijevi napadača, koji je prethodno ranio svoja dva školska druga.

Nadležni kažu da bi se u srednjoj školi u Rozvelu desio mnogo veći horor da nije bilo hrabrosti nastavnika koji je uspio da nagovori svog dvanaestogodišnjeg đaka da spusti pištolj.

Džon Masterson, nastavnik u osnovnoj školi koji predaje društvo, ali podučava i atletiku i fudbal, je u školi već preko decenije.

Za medije nije mogao da priča o detaljima incidenta, jer mu je tako rekla policija, javlja Albukerki Žurnal, prenosi CNN.

"Bilo je iscrpljujuće iskustvo. Mogu samo da kažem da je osoblje uradilo odličan posao", skroman je bio Masterson.

Guvernerka Nju Meksika Suzana Martines je bila puna riječi hvale, kazavši da je Masterson jednostavno krenuo pravo ka dječaku sa pištoljem i nagovorio ga da spusti pištolj.

"Gospodin Masterson je heroj, stajao je tamo i dozvolio da pištolj bude uperen pravo u njega", ispričala je Martines.

Još nije jasno zašto je učenik sedmog razreda ušao u školsku sportsku salu i počeo da puca, pritom ranivši trinaestogodišnjeg Kendala Sendersa i dječaka od 11 godina, koji je u kritičnom stanju, a čije ime nije objavljeno.

"Potom je pucao u vis, a onda spustio pištolj na nagovor nastavnika, koji ga je onda zgrabio", ispričao je učenik osmog razreda Odi Kerenza.

Policija je posebno pohvalila postupak Mastersona, ukazavši da se radi o vrlo hrabrom činu čovjeka koji nije službenik koji je za takve operacije obučen.

Galerija

Bonus video: