Indija: Potraga za odbjeglim tigrom koji je ubio četvoro ljudi

Preplašeni seljani su još 29. decembra, kad je pronađeno tijelo prve žrtve, pokrenuli proteste buneći se protiv nesposobnosti vlasti da uhvate odbjeglog tigra
107 pregleda 0 komentar(a)
Tigar, Foto: Shutterstock
Tigar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.01.2014. 11:47h

Jedan tigar koji je odlutao iz rezervata na sjeveru Indije za 12 dana ubio je četvoro ljudi, što je izazvalo masovnu potragu za njim ali i proteste.

Životinja je juče u jednom selu u državi Utar Pradeš ubila 40-godišnju ženu, što je, kako se smatra, njena četvrta žrtva po redu, prenijela je agencija AFP.

Preplašeni seljani su još 29. decembra, kad je pronađeno tijelo prve žrtve, pokrenuli proteste buneći se protiv nesposobnosti vlasti da uhvate odbjeglog tigra.

Policajci i pripadnici državne uprave za šume tragaju za tigrom uz pomoć dva slona, nadajući se da će uspjeti da ga navedu da se vrati u rezervat u nacionalnom parku "Džim Korbet", iz kojeg je pobjegao.

"Identifikovali smo četiri žrtve, za koje smo zaključili da ih je ubio tigar jer su na tijelu imali tragove zuba i kandži. Pokrenuli smo obimnu potragu i nadamo se da će se životinja vratiti u svoje prirodno stanište", izjavio je zvaničnik uprave okruga Moradabad Narain Sing.

On je dodao i da je vlada države Utar Pradeš "pokrenula proces da taj tigar što pre bude proglašen ljudožderom", što znači da taj primjerak zaštićene vrste može da bude odstrijeljen.

Bonus video: