Ponovo na okupu: Nestalog sina pronašli u novinskom članku o beskućnicima

Simons je prvog dana nove godine izašao iz kuće u Grisu, kod Ročestera, i nije se vratio, nakon čega je uslijedila potraga
79 pregleda 6 komentar(a)
Nikolas Simons, beskućnik, Foto: USA Today/Associated Press
Nikolas Simons, beskućnik, Foto: USA Today/Associated Press
Ažurirano: 07.01.2014. 08:27h

Dvadesetogodišnji Nikolas A. Simons, koji je prvog januara nestao u Njujorku, pronađen je u Vašingtonu nakon što su roditelji ugledali njegovu sliku objavljenu uz članak u listu USA Today. Simons je prvog dana nove godine izašao iz kuće u Grisu, kod Ročestera, i nije se vratio, pa su zabrinuti roditelji počeli da ga traže preko novina i Facebooka.

Kada su Pol i Mišel Simons juče u novinama ugledali fotografiju beskućnika umotanog u ćebe, samo nekoliko ulica od američkog Kapitola, prepoznali su u njemu svog sina i obavijestili lokalnu policiju. Oni su stupili u vezu s policijom u Vašingtonu, koja je locirala Simonsa, nakon čega je, “iz predostržnosti” odveden u bolnicu, piše Blic.

“Simons je nađen pošto ga je u Vašingtonu slikala novinarka Associated Pressa”, navodi se u saopštenju policije. “Fotografija je objavljena u listu USA Today i Simonsova porodica ju je vidjela i prepoznala sina.”

“Nik je živ, ali očigledno nije dobro”, napisala je njegova majka na Facebooku nekoliko sati prije nego što joj je sin lociran. “Dovešćemo ga pod okrilje doma gdje će biti siguran. Ovo je najljepši dokaz božje ljubavi koji sam ikada iskusila. Ne mogu da iskažem riječima kako se osjećam.”

Simonsova fotografija je samo jedna od 126 slika Associated Pressa snimljenih kako bi propratile tekstove o hladnom vremenu širom zemlje, tako da su roditelji i njihov sin imali nevjerovatnu sreću što je redakcija odlučila da objavi baš njegovu sliku.

Prvi kontakt sa novinarkom preko Tvitera

Kada je u nedjelju oko 10:50 h ugledala bratovljevu sliku u novinama, Hana Simons je tvitovala novinarki USA Today Natali Diblazio, koja je napisala članak. Nakon njihovog telefonskog razgovora, Diblaziova je tražila od urednika fotografije da stupi u vezu s Martinovom, a ona je kontaktirala sa sestrom nestalog mladića.

Kada je Nikolas najzad pronađen, njegova majka je napisala na Facebooku da je krenula po njega u Vašington.

“Bog je napravio ovu sliku, Bog nam je pomogao da ga nađemo”, napisala je ona. “Moje dijete izgleda tako izgubljeno i u vremenu koje mi ostaje činiću sve da mu bude dobro."

Bonus video: